Ön Muhasebe Elemanı (Seviye 4) ve Yardımcı Muhasebe Elemanı (Seviye 5) Taslak Yeterliliği Görüş Paylaşımı

Ön Muhasebe Elemanı (Seviye 4)

ve Yardımcı Muhasebe Elemanı (Seviye 5)
Taslak Yeterliliği Görüş Paylaşımı

 

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ulusal yeterlilik sistemini kurmak ve işletmek için ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikleri belirlemekte, ulusal yeterliliklere ilişkin ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmektedir.

 

Bu çerçevede Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Odaları Birliği (TÜRMOB) MYK’ya yaptığı ulusal yeterlilik hazırlama başvurusu değerlendirilmiş ve MYK ile TÜRMOB arasında “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama Protokolü" imzalanmıştır. İş birliği protokolü çerçevesinde TÜRMOB tarafından “Ön Muhasebe Elemanı (Seviye 4)” ve “Yardımcı Muhasebe Elemanı (Seviye 5)” taslak yeterliliği hazırlanmıştır.

 

Hazırlanan taslağın “Ön Muhasebe Elemanı (Seviye 4)” ve “Yardımcı Muhasebe Elemanı (Seviye 5)” Ulusal Yeterlilik olarak tanınabilmesi için uzman görüşünüzü paylaşmanızı rica ediyoruz.

Ekte yer alan dokümanı inceleyip, görüş ve değerlendirmelerinizi dilerseniz form üzerinden 20 Kasım 2021 tarihine kadar; İncek Kızılcaşar Mahallesi 2669 Sokak No: 19 Gölbaşı / Ankara adresine posta yoluyla ya da tesmer@tesmer.org.tr e-posta adresine gönderebilirsiniz.

 

Taslak Yeterlilik Görüş Talebi MYK

 

Ön Muhasebe Elemanı (Seviye 4) Ulusal Yeterliliği

 

Yardımcı Muhasebe Elemanı (Seviye 5) Ulusal Yeterliliği

 

Taslak Yeterlilik Görüş Talebi ve Değerlendirme Formu