2023 Yılı İçin İmalat ve İhracat Faaliyetlerinden Elde Edilen Kazançlara Kurumlar Vergisinin 1 Puan İndirimli Olarak Uygulanmasına İlişkin Olarak Excel Hesaplama Aracında Yapılan Güncelleme Hakkında Duyuru

2023 Yılı İçin İmalat ve İhracat Faaliyetlerinden Elde Edilen Kazançlara Kurumlar Vergisinin 1 Puan İndirimli Olarak Uygulanmasına İlişkin Olarak Excel Hesaplama Aracında Yapılan Güncelleme Hakkında Duyuru

 

16.05.2023

 

İmalat ve ihracat faaliyetlerinden elde edilen kazançlara kurumlar vergisinin 1 puan indirimli olarak uygulanmasına ilişkin Excel hesaplama aracımız 31.10.2022 tarihli duyurumuz ile sizlerin kullanıma sunulmuştu. İlgili duyurumuza https://www.turmob.org.tr/Arsiv/FCKEditor/userfiles/file/e-fatura/1Puan%C4%B0ndirimi(4).pdf  linkinden ulaşabilirsiniz.

İlgili hesaplama aracına ilişkin olarak sizlerden iletilen geri dönüşler çerçevesinde; birden fazla yatırım teşvik belgesi olan ve her birine ilişkin vergi indirim oranı ile indirimli kurumlar vergisi matrahı (32/A) uygulamasından yararlanılabilecek kazanç tutarı farklı olan işletmelerin de hesaplamalarında kullanılabilmesine yönelik olmak üzere yeni geliştirmeler ve 2023 yılı başından itibaren genel Kurumlar Vergisi oranının  %20 olarak dikkate alınmasına yönelik güncelleme işlemi yapılmıştır.

Bu çerçevede güncellenen hesaplama aracımıza Birliğimizin ana sayfasında yer verilen Hesaplama Araçları bölümünden ulaşabilirsiniz.

Hesaplama aracının kullanımına ilişkin olarak yukarıda linkine yer verilen 31.10.2022 tarihli duyurumuzdaki açıklamaların önemle dikkate alınması ve hesaplama aracının bu güncel halinin 2023 yılı başından geçerli olarak kullanılması gerektiğini belirtiriz.

Hesaplama aracımızın geliştirilmesine ilişkin görüşlerinizi hesaplamaaraclari@turmob.org.tr adresine iletebilirsiniz.

İlgili Hesaplama Aracına Ulaşmak için Tıklayınız...>>>

 

 

NOT:

Hesaplama aracının sarı renkli hücreleri dışındaki hücreler formül korumasına amacıyla kilitlenmiş olup bu hücrelere veri girişi, değişikliği ve silinme işlemi yapılamamaktadır. Formüllü hücrelerde değişikliklerin yapılmaması hesaplamaların sağlıklı gerçekleştirilebilmesi açısından önem arz etmektedir. Şekil değişikliklerin (hücre genişliği, rengi, satır yüksekliği vb.)  yapılabilmesi amacıyla sayfa koruma parolasının kaldırılması için; sayfa koruma parolası 123 olarak belirlenmiştir.